Kategorie

Producenci

Kontakt

» » Vita micella Naturalna multiwitamina z warzyw i owoców 1000g
Vita micella Naturalna multiwitamina z warzyw i owoców 1000g

Vita micella Naturalna multiwitamina z warzyw i owoców 1000g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 1-3 dni

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 0,00 zł
Kurier - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan produktu: Nowy

Cena: 310,00 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

 Vita Micella Mix Naturalne witaminy i minerały Liofilizowane i micelizowane owoce i warzywa 


 

Zastosowanie Vita Micella Mix:Vita Micella Mix Naturalna multiwitamina Liofilizaty

Naturalny preparat witalizująco - wzmacniający , prawdziwa bomba witaminowa
Preparat o działaniu kompleksowym. Vita Micella Mix oczyszcza, wzmacnia i regeneruje organizm. Dostarcza dużej dawki naturalnych witamin i składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkt wpływa na ostrość widzenia i chroni oczy przed uszkodzeniem. Wzmacnia układ krwionośny i aktywuje procesy krwiotwórcze. Działa antyoksydacyjnie i witalizująco. Dotlenia i chroni komórki mózgowe, zwiększając ich efektywność. 
 
 
Polecany osobom z zaburzeniami wzroku, spędzającym sporo czasu w złych warunkach oświetlenia, zawodowym kierowcom, osobom starszym, pilotom, studentom, osobom wykonującym pracę umysłową, jak i wszystkim spędzającym wiele godzin przed komputerem. 
 
 

Vita Micella Mix wzmacnia i regeneruje wzrok 

Czy wiesz, że przesiadując długi czas przed monitorem zmuszasz swoje oczy do wysiłku będącego ponad ich normalne możliwości? 
 
Ludzkie oko nie potrafi w sposób swobodny "odświeżać" widzianego obrazu tak szybko, jak robią to np. nowoczesne monitory i telewizory. Właśnie dlatego długotrwałe narażanie oczu na ten m.in. proces, prowadzi do ich przemęczenia, przekrwienia, bólu, a zlekceważone – po pewnym czasie - do bezpowrotnej utraty ostrości widzenia. 
 
Vita Micella dzięki zawartości naturalnej luteiny chroni komórki oczu przed przeciążeniem i uszkodzeniem. Produkt poprawia ostrość widzenia (zwłaszcza w nocy), pozwala na szybsze dostosowanie się oczu do ciemności i szybsze odzyskiwanie ostrości widzenia po ostrym przebłysku światła. W konsekwencji oczy lepiej znoszą niekorzystne czynniki, a także wolniej się męczą. Zawiera naturalną postać luteiny. Vita Micella Mix może być stosowana przy wspomaganiu leczenia chorób oczu (m.in. światłowstręt, jaskra, katarakta). 
 
 
 

Vita Micella Mix chroni komórki mózgowe 

Vita Micella Mix wspiera proces dotleniania i regeneracji komórek mózgowych, dzięki czemu dłużej zachowujemy koncentrację. Jednocześnie składniki preparatu pomagają zachować lepszą pamięć, refleks i normalizują sen, czyniąc go bardziej spokojnym. 
 
 
 

Vita Micella Mix likwiduje zaburzenia krążenia 

Spędzanie długich godzin w pozycji siedzącej naraża nas na różnego rodzaju dolegliwości związane z układem krążenia (m.in. cierpnięcie nóg, osłabienie krążenia krwi, żylaki). 
 
Vita Micella Mix dzięki zawartości czarnej jagody wyraźna poprawa przepływ krwi w naczyniach żylnych (szczególnie kapilarnych) oraz zwiększanie ich szczelności. Skuteczność w tym zakresie jest przeszło dwa razy większa niż w przypadku przyjmowania produktów z dodatkiem rutyny. Wpływa również na zmniejszenie uszkodzenia drobnych naczyń krwionośnych powstałych w wyniku niedokrwienia i reperfuzji. Poprawia pracę serca, działa przeciwzawałowo, wzmacnia serce, normalizuje ciśnienie tętnicze. Dzięki obecności buraka, Vita Micella Mix wpływa również na przyrost czerwonych krwinek. 
 
 
 

Vita Micella Mix chroni układ pokarmowy 

Vita Micella Mix ma działanie bakteriobójcze i przeciwrobacze. Pomaga zwalczyć i wydalić pasożyty. Neutralizuje toksyny i uniemożliwia im przedostanie się przez błonę śluzową w głąb organizmu. 
 
 
 

Vita Micella Mix chroni przed stresem i nadmiernym wycieńczeniem 

Produkt działa energetyzująco, a przy tym łagodzi skutki przewlekłego zmęczenia – także wywołanego nadmiernym stresem. Zmniejsza dolegliwości stresu, nerwicy, stanów lękowych i epilepsji. 
 
 
Vita Micella Mix zawiera pierwiastki, takie jak: cez, rubid, kobalt, krzem, mangan, miedź, jod, kumaryna i rutyna, a także witaminy A, B, C, D, E oraz PP.
 
 

Skład Vita Micella Mix:

Liofilizowana wiśnia, czarna jagoda, burak, malina, czarna porzeczka zmielone na pył do postaci micelarnej. 
 

 

Wchodzące w skład Vita Micelli Mix warzywa i owoce działają również w następujący sposób: 

  • owoce działają ogólnie wzmacniająco i witalizująco 
  • wzmacniają układ immunologiczny 
  • są niezbędne w dietach antyrakowych, po chemioterapii i awitaminozie 
  • podaje się przy chorobach krwi, niedokrwistości, anemii, białaczce, hemofilii, oczyszcza krew 
  • pomagają zwalczać bakterie: gronkowca złocistego, paciorkowca, tyfusu, czerwonki, coli, wspomaga likwidacje pleśniawek i grzybic 
  • odtoksyczniają 
  • ze względu na zawartość naturalnej LUTEINY wybitnie poprawiają wzrok, stosuje się przy chorobach oczu (światłowstręt, katarakta, jaskra) 
  • zapobiegają tworzenia się zakrzepów, żylaków, czopowaniu się naczyń krwionośnych, udrażniają żyły, wzmacniają naczynka włosowate 
  • poprawiają pracę serca, działają przeciwzawałowo, wzmacniają mięsień sercowy 
  • stosuje się w terapiach antystresowych, nerwicach wegetatywnych, stanach lękowych, epilepsji 
  • wspierają dotlenianie i regenerację mózgu, chronią komórki neuronowe, poprawiają pamięć, refleks, sen 
  • spowalniają procesy miażdżycowe 
  • normalizują ciśnienie tętnicze, zmniejszają poziom cholesterolu 
  • poprawiają regenerację wątroby 
  • oczyszczają nerki i kanaliki moczowe 
  • pomagają likwidować kamienie żółciowe i nerkowe 
  • pozytywnie wpływają na narządy rodne kobiet, zmniejszają bóle menstruacyjne i krwawienie 
  • spowalniają efekt starzenia, neutralizują wolne rodniki 
  • przyspieszają regenerację komórek 
  • odnawiają splot kolagenowy i tkankę łączną 

 
1 łyżka Micelli waży 15g , ale ma wartość 150g surowych owoców i warzyw

 
 

Liofilizacja

Liofilizacja to bardzo zaawansowany proces produkcji, który polega na zamrożeniu produktów żywieniowych do temperatury około -40°C, co sprawia, że zostają zlikwidowane bakterie chorobotwórcze i pleśń. Zostają zatrzymane także procesy fermentacyjne. Następnie zamrożone produkty umieszczane są w próżni (0.001hPa) i w sposób kontrolowany podgrzewane i suszone w celu sublimacji wody. Dzięki temu lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną z pominięciem stanu ciekłego. Wraz z parą wodną usuwane są wszelkie zanieczyszczenia. Wytworzone produkty zachowują swoje najcenniejsze składniki takie jakie jak witaminy, białka, składniki mineralne,. Mają one postać sypką, co ułatwia ich przechowywanie i transport. Po zetknięciu z wodą odzyskują swoje właściwości (zapach, smak, i kolor), zachowując strukturę komórkową.
 
Liofilizacja została opracowana w Stanach Zjednoczonych już w latach 50-tych XX wieku na zlecenie rządu, dążącego do wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie składniki odżywcze racji żywnościowych dla astronautów i wojska. Współcześnie liofilizacja jest wykorzystywana przez zaawansowane technologicznie firmy komercyjne w celu produkcji specjalistycznych produktów żywnościowych przeznaczonych dla szerokiej grupy odbiorców od sportowców, przez kobiety w ciąży, małe dzieci, które stronią od warzyw i owoców po osoby z problemami zdrowotnymi. Doskonale służą zdrowiu i odżywieniu organizmu. Produkty spożywcze poddane procesowi liofilizacji zachowują swoje pierwotne właściwości i wartości takie jak enzymy, aminokwasy, witaminy oraz minerały.

 

Micelizacja

Jest to specjalny proces produkcji, dzięki któremu substancje odżywcze są w pełni przyswajane przez organizm. Zanim jednak wyjaśnimy dokładnie, na czym on polega, przypomnimy kilka informacji z fizjologii, aby łatwiej było nam zrozumieć micelizację.
 
System transportu substancj w naszym organizmie opiera się "na wodzie", w związku z czym przyswajanie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach (takich jak witamina A, D, E i K) jest utrudnione. Dlatego organizm buduje z dostarczanych mu tłuszczy buduje tzw. micele, do których dołączone są substancje rozupszczalne w wodzie w celu ich wchłonięcia. Wskaźnik wchłoniecia jest jednak niski i wynosi około 30 procent. 
 
Proces "micelizacji" polega na "ekstremalnym rozdrobnieniu" produktu do postaci miceli, a dokładniej - ich najmniejszej postaci, dzięki czemu możliwym staje się wchłonięcie wszystkich substancji odżywczych 5-cio krotnie efektywniej i to bez udziału tłuszczów! 
 
Technologia micelizacji jest wielkim krokiem w przemyśle odżywczym, który ma również swoje dobroczynne działanie prozdrowotne. Wiadomo bowiem, że wiele dolegliwości wynika ze złego przyswajania produktów odżywczych.
 
Produkty firmy Guardian International mają postać pyłu, w celu przygotowania zalewa się je wodą, co sprawia, że ostatecznie mają postać napoju. Daje im to przewagę w resorpcji  nad wszystkimi produktami występującymi w postaci tabletek, kapsułek, czy drażetek, czyniąc proces przyswajania łagodnym i bardzo wydajnym.

 
 

Sposób użycia Vita Micelli Mix

Dorośli: od 2 do 3 razy dziennie. 1 łyżka stołowa "multiwitaminy" na 1/2 szklankę letniej wody z 1 łyżeczką miodu gryczanego lub wielokwiatowego (profilaktycznie 1 raz dziennie). 
 
Dzieci powyżej 12 lat: raz dziennie 1 łyżeczka "multiwitaminy" na 1/2 szklanki letniej wody. 
  

 

Przeciwwskazania stosowania Vita Micelli:

Alergia na wymienione owoce i warzywa.
 
 
1 opakowanie 500g, 100g produktu zawiera 25 kcal  


Zobacz także Beta Cruenta Plus - >>>Liofilizowany burak z aronią<<<
 


Źródła informacji o działaniu składników użytych w Ultra Viress

Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw, jakie zostały użyte w produkcji preparatu, zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.
  1. "Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996
  2. "Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005
  3. "Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001
  4. "Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001
  5. "Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997
  6. www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm
  7. www.medycyna.linia.pl/miod.html
  8. www.parda.w.interia.pl/029.html

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl