Vita Micella Mix Naturalne witaminy i minerały Liofilizowane i micelizowane owoce i warzywa
mórek mózgowych, dzięki czemu dłużej zachowujemy koncentrację. Jednocześnie składniki preparatu pomagają zachować lepszą pamięć, refleks i normalizują sen, czyniąc go bardziej spokojnym.
ści buraka, Vita Micella Mix wpływa również na przyrost czerwonych krwinek.
Skład Vita Micella Mix:
Liofilizowana wiśnia, czarna jagoda, burak, malina, czarna porzeczka zmielone na pył do postaci micelarnej.
1 łyżka Micelli waży 15g , ale ma wartość 150g surowych owoców i warzyw
Liofilizacja
Liofilizacja to bardzo zaawansowany proces produkcji, który polega na zamrożeniu produktów żywieniowych do temperatury około -40°C, co sprawia, że zostają zlikwidowane bakterie chorobotwórcze i pleśń. Zostają zatrzymane także procesy fermentacyjne. Następnie zamrożone produkty umieszczane są w próżni (0.001hPa) i w sposób kontrolowany podgrzewane i suszone w celu sublimacji wody. Dzięki temu lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną z pominięciem stanu ciekłego. Wraz z parą wodną usuwane są wszelkie zanieczyszczenia. Wytworzone produkty zachowują swoje najcenniejsze składniki takie jakie jak witaminy, białka, składniki mineralne,. Mają one postać sypką, co ułatwia ich przechowywanie i transport. Po zetknięciu z wodą odzyskują swoje właściwości (zapach, smak, i kolor), zachowując strukturę komórkową.
Liofilizacja została opracowana w Stanach Zjednoczonych już w latach 50-tych XX wieku na zlecenie rządu, dążącego do wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie składniki odżywcze racji żywnościowych dla astronautów i wojska. Współcześnie liofilizacja jest wykorzystywana przez zaawansowane technologicznie firmy komercyjne w celu produkcji specjalistycznych produktów żywnościowych przeznaczonych dla szerokiej grupy odbiorców od sportowców, przez kobiety w ciąży, małe dzieci, które stronią od warzyw i owoców po osoby z problemami zdrowotnymi. Doskonale służą zdrowiu i odżywieniu organizmu. Produkty spożywcze poddane procesowi liofilizacji zachowują swoje pierwotne właściwości i wartości takie jak enzymy, aminokwasy, witaminy oraz minerały.
Micelizacja
Jest to specjalny proces produkcji, dzięki któremu substancje odżywcze są w pełni przyswajane przez organizm. Zanim jednak wyjaśnimy dokładnie, na czym on polega, przypomnimy kilka informacji z fizjologii, aby łatwiej było nam zrozumieć micelizację.
System transportu substancj w naszym organizmie opiera się "na wodzie", w związku z czym przyswajanie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach (takich jak witamina A, D, E i K) jest utrudnione. Dlatego organizm buduje z dostarczanych mu tłuszczy buduje tzw. micele, do których dołączone są substancje rozupszczalne w wodzie w celu ich wchłonięcia. Wskaźnik wchłoniecia jest jednak niski i wynosi około 30 procent.
Proces "micelizacji" polega na "ekstremalnym rozdrobnieniu" produktu do postaci miceli, a dokładniej - ich najmniejszej postaci, dzięki czemu możliwym staje się wchłonięcie wszystkich substancji odżywczych 5-cio krotnie efektywniej i to bez udziału tłuszczów!
Technologia micelizacji jest wielkim krokiem w przemyśle odżywczym, który ma również swoje dobroczynne działanie prozdrowotne. Wiadomo bowiem, że wiele dolegliwości wynika ze złego przyswajania produktów odżywczych.
Produkty firmy Guardian International mają postać pyłu, w celu przygotowania zalewa się je wodą, co sprawia, że ostatecznie mają postać napoju. Daje im to przewagę w resorpcji nad wszystkimi produktami występującymi w postaci tabletek, kapsułek, czy drażetek, czyniąc proces przyswajania łagodnym i bardzo wydajnym.
Sposób użycia Vita Micelli Mix
Dorośli: od 2 do 3 razy dziennie. 1 łyżka stołowa "multiwitaminy" na 1/2 szklankę letniej wody z 1 łyżeczką miodu gryczanego lub wielokwiatowego (profilaktycznie 1 raz dziennie).
Dzieci powyżej 12 lat: raz dziennie 1 łyżeczka "multiwitaminy" na 1/2 szklanki letniej wody.
Przeciwwskazania stosowania Vita Micelli:
Alergia na wymienione owoce i warzywa.
1 opakowanie 500g, 100g produktu zawiera 25 kcal
Produkt spożywczy
Produkt niemodyfikowany genetycznie
Produkt naturalny - Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów
Wyprodukowano w UE dla Guradian International
ul. Lubuska 14
66-016 Płoty
Zobacz także Beta Cruenta Plus - >>>
Liofilizowany burak z aronią<<<
Źródła informacji o działaniu składników użytych w Ultra Viress
Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw, jakie zostały użyte w produkcji preparatu, zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.
- "Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996
- "Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005
- "Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001
- "Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001
- "Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997
- www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm
- www.medycyna.linia.pl/miod.html
- www.parda.w.interia.pl/029.html