SKŁADNIKI
ryż Basmati biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1642 kJ / 389 kcal
Tłuszcz - 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany -78 g, w tym cukry - 0,1 g
Białko - 7,4 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły
Kraj producenta:
Polska
Certyfikat bio:
jest
Kraj pochodzenia składników:
Pakistan