SKŁADNIKI
płatki amarantusowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1818 kJ / 431 kcal
Tłuszcz - 7,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g
Węglowodany - 71 g, w tym cukry - 0,5 g
Białko - 16 g
Sól - 0,09 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta:
Polska
Certyfikat bio:
jest
Kraj pochodzenia składników:
Indie