OWOC KOLENDRY KOLENDRA 50 g
Postać farmaceutyczna: zioła do zaparzania
Zastosowanie owocu kolendry w kuchni:
Owoce kolendry stanowią przyprawę go niektórych gatunków chleba, ciast, cukierków.
Owoce kolendry stosowane są jako dodatek do potraw mięsnych i rybnych, pasztetów i farszy. Służą również do konserwowania mięsa i wędlin oraz peklowania szynki.
Owoce kolendry są składnikami pieprzu ziołowego i curry.
Zastosowanie lecznicze owocu kolendry:
Produkt o łagodnym działaniu wiatropędnym, stosowany w łagodnych dolegliwościach trawiennych (np. wzdęciach).
Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.