Właściwości oleju lnianego:
Dodatek oleju lnianego uzupełni naszą dietę w deficytowe kwasy tłuszczowe regulujące przemiany cholesterolu, obniżając ryzyko chorób serca, miażdżycy i nadciśnienia.
Dzięki zastosowaniu nowej innowacyjnej technologii naturalnej podwójnej filtracji oleju lnianego, otrzymaliśmy produkt, który zachowuje dobry smak nawet powyżej 3 miesięcy, bez zmiany zawartości cennych witam z grupy E i fitosteroli.
Nasiona wykorzystywane do produkcji Oleju Lnianego nie są poddawane żadnym modyfikacjom genetycznym (NON GMO) i nie zawierają żadnych dodatków przeciw-utleniających. Produkowany przez nas olej może być stosowany w diecie Dr Budwig, jako cenne źródło naturalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i biologicznie czynnych witamin i fitosteroli
Olej lniany do diety dr Budwig
Świeży olej lniany bardzo ceniony w tradycyjnej staropolskiej kuchni, jest znany jako najbogatsze źródło nienasyconych kwasów omega3 (45-60%).
Olej ten jest idealnym dodatkiem do wszelkich potraw np. białego sera, kaszy, ziemniaków w mundurkach, śledzi, zielonej sałaty, surówek, korzystnie z dodatkiem cebuli lub czosnku.