kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy.
Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki.
O% CUKRU
0% CHOLESTEROLU
Olej kokosowy zawiera witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E,
kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
Zastosowanie oleju kokosowego
Olej kokosowy powstaje z miąższu kokosów. Ten naturalny tłuszcz w temperaturze powyżej 20 stopni przybiera postać półpłynną. Z powodzeniem może zastąpić masło do smarowania pieczywa. Idealnie nadaje się także do pieczenia ciast.
Tłuszcz kokosowy polecany jest dla osób z miażdżycą, chorobami serca, nadwagą i otyłością, a takze dla wszystkich, którzy dbają o swoje zdrowie.
Nasz olej kokosowy jest zawsze przechowywany w lodówkach i wysyłany w termicznych opakowaniach.