Dostępność: Dostępny
Koszt wysyłki: od 18,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 18,50 zł
Kurier - 18,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Masło kakaowe (tłuszcz kakaowy, olej kakaowy, Oleum theobromatisto) to surowiec pozyskiwany z ziaren drzewa kakaowego Theobroma cacao. Jest źródłem garbników, soli mineralnych, alkaloidów purynowych oraz kwasów tłuszczowych (ok. 60%).
Jako surowiec o wszechstronnych właściwościach jest wykorzystywane w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym i kosmetycznym. W tym ostatnim robi furorę głównie ze względu na biozgodność z ludzką skórą – czyli jest bardzo dobrze tolerowane przez skórę i nie powoduje uczuleń.
Masło kakaowe błyskawicznie się wchłania, nawilża i wygładza naskórek, dlatego często korzysta się z niego podczas wykonywania różnych masaży. Po jego zastosowaniu skóra staje się napięta, jędrna oraz odżywiona. Olej nadaje się także idealnie do opalania, chroni przed szkodliwym wpływem promieni UV, a kiedy kąpiel słoneczna zbytnio się przedłuży, masło ukoi zaczerwienione i podrażnione miejsca.
Kobietom, które obawiają się rozstępów, tłuszcz kakaowy w połączeniu z odpowiednią dietą, pomogą w walce z nieestetycznymi pręgami na ciele. Dzięki swoim naturalnym własnościom produkt może być stosowany również przez ciężarne.
Olej kakaowy pomaga też zwalczać objawy starzenia. Regeneruje i wygładza powierzchnię skóry. Zawiera antyoksydanty, które chronią przed wolnymi rodnikami. A naturalne przeciwutleniacze pozwolą się cieszyć na dłużej młodą cerą.
Źródło:
http://www.e-vive.pl/maslo-kakaowe-wlasciwosci-i-zastosowania,pl,26437.html
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję