Koszt wysyłki: od 18,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 18,50 zł
Kurier - 18,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
SKŁADNIKI W 100g PRODUKTU |
||
SKŁADNIK ODŻYWCZY |
ILOŚĆ |
%GDA* |
Wartość energetyczna |
411,0 kcal |
- |
Tłuszcz |
7,9 g |
- |
Węglowodany w tym błonnik: Cukier |
70,3 g 36,4 g 3,0 g |
- - - |
Białko |
14,8 g |
- |
Sód |
9,1 mg |
- |
Wapń |
103,7 mg |
13,0 |
Żelazo |
24,7 mg |
172,9 |
Organiczne, liofilizowane jagody Maqui posiadają wyjątkowe wartości ORAC i przez to są symbolem zdrowia i siły oraz wykazują największe właściwości antyoksydacyjne spośród wszystkich owoców.
Zastosowanie:
Sproszkowane owoce maqui nadają egzotyczny smak napojom funkcjonalnym, sokom, koktajlom mlecznym, napojom energetycznym, lodom, przekąskom, płatkom śniadaniowym, deserom, batonom energetycznym i cukierkom. Ze względu na silne właściwości antyoksydacyjne, maqui jest często wykorzystywany w preparatach energetycznych oraz produktach o właściwościach antyoksydacyjnych. Maqui jest stosowany także w kapsułkach, tabletkach i preparatach odżywczych w proszku.
Aktywne składniki:
Jagody Maqui posiadają bardzo wysoki poziom antyoksydantów m.in. antocyjaniny, delfinidynę, malwidynę, petunidynę, triterpeny, flawonoidy i cyjanidynę. Są również wspaniałym źródłem wit.C, wapnia, potasu i żelaza. Jagody Maqui są stosowane dla poprawy ogólnego zdrowia, siły i wytrzymałości. Antyoksydanty zawarte w tych jagodach chronią komórki całego organizmu i pomagają zachować prawidłowy poziom cholesterolu i trójglicerydów.
Antocyjaniny
Antocyjaniny są wytwarzane przez rośliny dla ochrony przed słońcem, promieniowaniem, chorobami i szkodnikami. Związkami tymi są flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych, które mają działanie ochronne i posiadają najsilniejsze działanie spośród wszystkich związków roślinnych. Naukowcy podają, że surowy klimat centralnego i południowego Chile wraz z silnym promieniowaniem słonecznym (wzrost o 50% w ciągu ostatnich 30 lat) przyczynił się do wzrostu zawartości antocyjanin w owocach i jagodach rosnących w tym regionie.
Test ORAC mierzy zdolność pokarmów do neutralizowania wolnych rodników i potencjalnie stabilizuje działanie układów w organizmie. Dietetycy zalecają spożywać co najmniej 3 000 jednostek ORAC dziennie, a osoby żyjące w stresie powinny przyjmować ich więcej. Ludzie przeważnie spożywają tylko 1 200, a nawet mniej jednostek dziennie. Jagody Maqui zawierają najwyższe wartości ORAC spośród wszystkich jagód, przy czym proszek zawiera ich więcej niż sok.
Sposób przechowywania: Przechowywyać w suchym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję