Mąka migdałowa Olvita 250 g w wygodnym opakowaniu
Mąka migdałowa 250 g- jasno beżowa, delikatna maka o typowym migdałowym smaku.
Mąka migdałowa zawiera w swym składzie m.in. wapń, fosfor, potas, magnez, cynk, kwas foliowy oraz witaminy A, E oraz witaminy z grupy B. NNKT regulują poziom cholesterolu we krwi. Mąka migdałowa ze względu na swój skład polecana jest osobom dbającym o utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. NNKT wykazują również pozytywny wpływ na mózg, wzrok i układ nerwowy, co ważne jest w każdym okresie życia. Natomiast witamina A i E to silne antyutleniacze wspomagające walkę organizmu z procesami nowotworowymi. Mąka migdałowa podobnie jak mąka arachidowa zawiera kwas foliowy i jest polecana kobietom planującym zajście w ciążę .
Mąka ze względu na swój słodkawy posmak nadaje się do wypieków ciast, ciasteczek, naleśników, chleba, może być również dodatkiem do deserów i jogurtów.
Zawiera 56-60 g białka, 20-24 g węglowodanów, 7-11 g tłuszczu / 100 g produktu.
Wartość energetyczna: 411 kcal ( 1735 kJ)/ 100 g produktu.