Koenzym Q10 Kenay AG 60 kapsułek
Właściwości koenzymu Q10:
- antyoksydacyjne - chroni komórki śródbłonka i zapewnia organizmowi zdolność do wytwarzania tlenku azotu,
- wspomagające układ krążenia
- wspiera prawidłową pracę serca
- wspomaga przemianę materii ,
- normalizuje poziom cukru we krwi,
- opóźnia starzenie się organizmu,
- poprawia wydolność fizyczną organizmu,
- uzupełnia dietę osób uprawiających regularnie sport wyczynowy
NATURALNY SUPLEMENT DIETY KOENZYM Q10 JAPOŃSKIEJ FIRMY KANEKA
K o e n z y m Q10 = Energia = Życie
Koenzym Q10 należy do substancji, którym poświęca się obecnie bardzo dużo uwagi. Niektórzy naukowcy twierdzą, że jest on najważniejszym odkryciem nauk dotyczących żywności w ostatnich latach. Występuje we wszystkich naszych komórkach a konkretnie w mitochondriach czyli tam gdzie jest wytwarzana energia. Nasz organizm jest zdolny sam go wytwarzać ale nie zawsze w ilościach wystarczających do prawidłowego jego funkcjonowania.
Poziom koenzymu zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego po 35 roku życia niezbędna jest jego suplementacja. Koenzym Q10 konieczny jest do wytwarzania energii. Cały proces jej produkcji odbywa się w mitochondriach małych strukturach we wnętrzu komórki.
Koenzym jest „iskrą”, która uruchamia spalanie tlenu dzięki czemu powstaje niezbędna dla funkcjonowania energia.
Rola Koenzymu Q10 jak i innych antyutleniaczy najlepiej uwidacznia proces zapobiegania przedwczesnemu starzeniu się organizmu. Tempo procesu starzenia jest proporcjonalne do stopnia uszkodzenia mitochondriów przez wolne rodniki. Powstałe w ten sposób uszkodzenia mogą zmniejszyć ilość produkowanej energii co prowadzi do zaburzeń pracy mięśnia sercowego, mózgu i wątroby. Największa koncentracja koenzymu Q10 występuje w zdrowych komórkach mięśnia sercowego, który potrzebuje bardzo dużych ilości energii do nieprzerwanej pracy. W chorym sercu poziom koenzymu znacznie spada.
Koenzym Q10 zabezpiecza około 95% łącznej energii organizmu.
Bez koenzymu Q10 nie ma życia.
Koenzym Q10 często nazywany jest witaminą młodości i długowieczności, a za odkrycie jego funkcji dwukrotnie przyznano nagrodę Nobla.
Koenzym Q10 to produkt najwyższej jakości pochodzący z procesu ekstrakcji fermentowanych drożdży, nie posiada formy cis i jest identyczny w swojej budowie do wytwarzanego przez organizm ludzki. Tylko 4% - 6% sprzedawanego aktualnie na świecie Koenzymu Q10 pochodzi z naturalnego procesu fermentacji, dlatego też jest on znacznie droższy od Koenzymu Q10 uzyskiwanego w sposób syntetyczny a więc mniej wartościowego. Koenzym Q10 nie rozpuszcza się w wodzie, tylko w tłuszczach dlatego należy przyjmować go wraz z pokarmami bogatymi w tłuszcz lub zażywać go równocześnie z NKO lub z Bioastinem, które w swoich kapsułkach zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega - 3
Japońska Firma KANEKA to najlepszy producent Koenzymu Q10 na świecie.
DAWKOWANIE:
1 x dziennie po 1 kapsułce podczas posiłku.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci
Uwagi:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia