Preparat witaminy C dla dzieci zawierający również skoncentrowany sok z marchwi, acerolę i dziką różą a wszystko w prawdziwie smacznym naturalnym aromacie pomarańczowym. Nie zawiera cukru ani żadnych sztucznych barwników czy środków konserwujących.
1 (jedna) pastylka zawiera:
Składniki aktywne:
Witamina C ( askorbinian sodu, kwas askorbinowy)...................100 mg
Acerola sproszkowany ekstrakt (4:1)………………………………11,5 mg
Guma Ksantanowa
Dzika róża sproszkowana…………………………………………….4,3 mg
Naturalne Substancje pomocnicze:
Sacharoza
Fruktoza
Naturalne aromaty: aromat pomarańczowy
Skoncentrowany sok z marchwi
Karagen
Substancje Wypełniające: celuloza mikrokrystaliczna, mannitol, ksylitol
Substancje Przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny kwas stearynowy, roślinny stearynian magnezu
Dawkowanie: 1 pastylka dziennie
Opakowanie: 90 pastylek
Zapewnia kurację: 90 dni
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i nie jest wskazany dla dzieci. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zdolność witaminy C do obniżania poziomu histaminy (zapalnej substancji chemicznej związanej z wieloma objawami alergicznymi) sprawia, że jest ona pomocna w zapobieganiu i leczeniu schorzeń alergicznych takich jak katar sienny, astma, wypryski, pokrzywka, etc.
Wykazano, że suplementacja witaminą C usprawnia funkcjonowanie białych krwinek oraz wytwarzanie i reakcje przeciwciał. W czasie infekcji ich poziom ulega znacznemu obniżeniu. Przyjmowanie witaminy C łagodzi objawy przeziębienia i skraca ich czas trwania. Oprócz bezpośredniego oddziaływania na układ odpornościowy organizmu, witamina C antagonizuje wirusy oraz zwiększanie stabilności tkanki łącznej, poprzez którą wirus musi się przedostać. Ogólnie mówiąc wirusy nie mogą przetrwać w środowisku bogatym w witaminę C. Te cechy tej witaminy tłumaczą jej popularność w zwalczaniu infekcji i rozwoju anormalnych komórek.
Piśmiennictwo:
J. Gawęcki, L. Hryniewiecki „Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu”, PWN 1998.
Światosław Ziemlański, praca zbiorowa „Normy żywienia człowieka”, PZWL 2001.
M.T. Murry „Encyclopedia of Nutritional suplement”, Prima Publishing 1996
Pauling L, Prpceedings of the National Academy of Sciences USA, 67, 1970, pp1643-1648.
Wilkinson I et al, J Cardiovasc Pharmacol, 34, 1999, pp690-693.
Seddon J et al, American Journal of Public Health, 84, 1994, pp788-792.
Moertel C et al, New England Journal of Medicine, 312, 1985, pp137-141.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję