Koszt wysyłki: od 18,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 18,50 zł
Kurier - 18,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Jarmuż, pochodzi z rodziny kapustnych. To jednoroczna roślina, która najlepiej rośnie w chłodnych warunkach. Jarmuż ma zielony kolor, choć można spotkać odmiany o czerwonych i fioletowych liściach. Liście mogą być pomarszczone i pozwijane lub gładkie zależnie od odmiany. Rosną luźno, nie tworząc główki jak kapusta. Jarmuż jest w pełni dojrzały po 50-60 dniach, ale często jest zbierany wcześniej ze względu na łagodniejszy smak. Jarmuż jest najczęściej gotowany, choć można go również jeść na surowo w sałatkach.
Jarmuż sproszkowany posiada wiele potwierdzonych korzyści:
Skład i zastosowanie:
Jarmuż do doskonałe źródło wit. K, A, C, B6, wapnia, potasu, miedzi i manganu.
Zawiera błonnik, tiaminę, ryboflawinę, folian, żelazo, magnez i fosfor. Jarmuż zawiera także indolo-3-karbinol, który wspomaga okrężnicę oraz sulforafan, który ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Zawiera również 3,3-diindolilometan, który jak wskazują badania, może wspomagać trzustkę.
Jarmuż posiada w swoim składzie dużo wapnia i magnezu przez co pomaga budować kości i może chronić przed ich zwyrodnieniem. Wit. A i C to antyoksydanty, które chronią przed wieloma dolegliwościami. Wysoka zawartość błonnika poprawia trawienie i chroni okrężnicę. Wysoka zawartość potasu i niska sodu skutecznie zwalcz nadkwasotę i inne problemy trawienne. Potas ma dobry wpływ na ciśnienie krwi i serce. Jarmuż zawiera także siarkę, która zwalcza wolne rodniki.
Jarmuż jest suszony w niskiej temperaturze, aby zachować składniki odżywcze.
Sposób użycia:
Zaledwie 1-2 łyżeczki proszku dodane do napoju/koktajlu dostarczają cennych substancji dla dobrego zdrowia!
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję