JODAVIT to suplement diety zapewniający 100% dziennego zapotrzebowania organizmu na jod, w płynnej formie zawierający niepowtarzalną, opatentowaną kompozycję jodu w rekomendowanej dawce według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) i Ministerstwa Zdrowia.
Właściwości JODAVIT-u mają bezpośredni i znaczący wpływ na prawidłowy wzrost i rozwój mózgu dziecka, a jego niedobór uniemożliwia prawidłowe funkcjonowanie tarczycy u dorosłych.
Dzienna norma spożycia JODAVITU wg
ŚWIATOWEJ ORGANIZACJI ZDROWIA (WHO):
- Do 1 roku życia 1 ml
- 2-10 lat 2 ml
- 11-18 lat 2,5 ml
- Osoby dorosłe, kobiety w ciąży oraz karmiące piersią 3–5 ml
Zawartość opakowania:
Składniki: woda, jodek potasu, jodan potasu, jodek sodu, jodan sodu.
Objętość: 250 ml (83 porcje po 3 ml, lub 50 porcji po 5ml).
Miarka: od 2,5 do 20 ml
JODAVIT zawiera niepowtarzalną, opatentowaną kompozycję jodu w rekomendowanej dawce według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) i Ministerstwa Zdrowia. Zalecany szczególnie kobietom w ciąży i osobom z problemami tarczycy.
Jod jest niezbędnym elementem do prawidłowego działania organizmu.
Dla Dziecka
- Ma korzystny wpływ na prawidłowy przebieg ciąży.
- Posiada znaczący wpływ na poziom inteligencji i rozwój mózgu Twojej Pociechy.
- Korzystnie wpływa na prace serca Twojego i Twojego Dziecka.
- Niweluje szanse poronienia.
- Bierze udział w produkcji hormonów tarczycy, które umożliwiają prawidłowe działanie tarczycy.
- Jod to pierwiastek, który jest niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka.
- Jod wzmacnia odporność dziecka.
Dla Ciebie
- Jod bierze udział w produkcji hormonów tarczycy, a więc jest niezbędny do prawidłowego działania tarczycy, a więc jest Twoim sprzymierzeńcem w walce z niedoczynnością tarczycy.
- Jod jest niezbędny do rozwoju komórek w organizmie, m.in. jest potrzebny do prawidłowej pracy układu mięśniowego i nerwowego.
- Jod pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry, włosów, paznokci i zębów.
- Jod jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy, działa także przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo.
- Odtruwa toksyny zatruwające pokarm i ma właściwości antyalergiczne.
- Jest antyseptykiem chroniącym żołądek przed rozwojem helicobacter pylori, bakterią przyczyniającą się do owrzodzenia przewodu trawiennego.