WŁAŚCIWOŚCI IMMUNOSTYMULUJĄCE • 6 roślin o właściwościach uzupełniających się: Jeżówka - części nadziemne (E. purpurea) i korzenie (E. angustifolia) działanie immunostymulujące [1] Krwawnik pospolity - główki kwiatowe działanie antybakteryjne [3] - środek przeciwgorączkowy[2] Grejpfrut - pestki działanie przeciwkaszlowe [4] - immunostymulujące [5] Babka - liście właściwości przeciwkaszlowe [3] - przeciwzapalne [6] Rozmaryn - liście działanie immunostymulujące [3] - antybakteryjne [7] Oliwka - liście właściwości antyoksydacyjne - przeciwdrobnoustrojowe [8] • Składniki mineralne i pierwiastki śladowe wzmacniające odporność organizmu: Wodny roztwór pierwiastków śladowych, szczególnie bogaty w cynk, mangan, miedź i selen - katalizatory różnych kaskad enzymatycznych, również tych, zaangażowanych w procesy immunomodulujące.
Polecany do uzupełnienia codziennej diety w okresach obniżonej odporności i nasilonych infekcji jesienno-zimowych.
Nutergia Laboratoire - odżywianie wewnątrzkomórkowe.