Właściwości chlorelli
Chlorella jest wyjątkową słodkowodną algą jednokomórkowa o zielonej barwie. Zawiera roślinne składniki odżywcze koofaktory w odpowiednich proporcjach i o korzystnym wpływie na zdrowie. W chlorelli stwierdzono wysokie stężenie chlorofilu, kwasów nukleinowych, aminkwasów, enzymów, witamin i minerałów.
Uwaga!
Ponieważ przewód pokarmowy ma duże problemy z rozłożeniem twardej ściany komórkowej chlorelli, firma Solgar oferuje chlorellę poddaną specjalnemu procesowi produkcyjnemu, w ramach którego wszystkie ściany komórkowe zostały całkowicie rozerwane, bez uszkodzenia zawartości komórek chlorelli. Przyswajalność tak przygotowanej chlorelli wzrasta ponad dwukrotnie i może przekraczać 80%.
Skład Chlorella Solgar (suplement diety)
Jedna (1) kapsułka zawiera:
Sproszkowana chlorella (rozerwane ściany komórkowe)..................................................... 520 mg
(z suszonych i mielonych zielonych mikroalg, zawiera minimum 10 mg chlorofilu)
Naturalne substancje pomocnicze:
Otoczka kapsułki roślinnej
(hydroksypropylometyloceluloza)
Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna
Substancja przeciwzbrylająca: roślinny stearynian magnezu
Dawkowanie: 1 do 3 kapsułek dziennie
Opakowanie: 100 kapsułek
Zapewnia kurację: 33 do 100 dni
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia, chronić przed dziećmi.