Koszt wysyłki: od 18,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 18,50 zł
Kurier - 18,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Organiczna manna kokosowa
Czy wiesz, że…?
Coconut Manna™ to pyszny produkt z czystego, suszonego miąższu kokosa. „Rozpuszcza się w ustach”. Zawiera 12% błonnika, 9% białka oraz odżywcze tłuszcze.
Podgrzej i ciesz się wspaniałym smakiem. Używaj Coconut Manna™ do koktajli mlecznych, sosów, dressingów, deserów i lodów.
Coconut Manna™ to kremowy naturalny produkt z kokosa doskonały dla osób szukających kokosowego masła, kremu, masła z oleju i masła do ciała. Aby rozpuścić krem, umieść go w gorącej wodzie na 2 minuty i wymieszaj. UWAGA: czerwone lub brązowe drobinki są cechą naturalnych produktów z kokosów.
CIEKAWE PRZEPISY
Zielony napój – szybki i odżywczy posiłek
Ten koktajl mleczny składa się z konopi siewnych (hemp), kokosów i nasion chia. Z nim dobrze rozpoczniesz dzień!
Składniki:
1 filiżanka mleczka migdałowego lub kokosowego
1 banan
1-2 łyżki organicznych łuskanych konopi siewnych (hemp)
1 łyżeczka organicznego kremu kokosowego (Coconut Manna)
1 łyżeczka organicznego oleju kokosowego
1 łyżeczka organicznych nasion omega chia (czarnych lub białych)
¼ - ½ pęczka świeżej pietruszki
1 filiżanka świeżego szpinaku
¼ lub ½ awokado
4-5 kostek lodu
Zmiksuj wszystkie składniki. Możesz dodać mrożone jagody. Jeśli nie masz awokado koktajl też będzie smaczny. Możesz także dodać swoje ulubione składniki.
Truskawki, mango i manna …. Pycha!
Koktajle są smaczniejsze z organicznym kremem (manną) Nutiva Organic Coconut Manna. Wypróbuj poniższy przepis!
Składniki:
1 ½ filiżanki wody kokosowej
2 mango
10-12 truskawek (mrożonych)
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
łyżka organicznego kremu kokosowego (Nutiva Organic Coconut Manna)
Zmiksuj dokładnie wszystkie składniki. Otrzymasz pyszny i zdrowy kokosowy napój.
Ravioli z dynią
Przepis na pyszne ravioli z dynią, z dodatkiem oleju kokosowego, nasion chia i konopi siewnych (hemp).
Składniki:
Ciasto:
3 jajka
2 filiżanki mąki
3 łyżki wody
Nadzienie:
450 g dyni bez skórki i nasion, pokrojonej na kawałki
½ filiżanki sera koziego
¼ filiżanki organicznych nasion chia
¼ filiżanki organicznych łuskanych nasion konopi (hamp)
¼ filiżanki startego sera (Pecarino Romano lub parmezan)
Sól, pieprz, ¼ łyżeczki gałki
Sos:
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki masła
4 ząbki czosnku
15 całych liści szałwi
Przygotowanie:
Ciasto: wymieszaj mąkę i jajka, następnie stopniowo dolewaj wodę. Wyrabiaj ciasto, aż będzie ciągliwe. Przykryj i zostaw na 20-30 minut.
Nadzienie: na blaszce ułóż kawałki dyni i polej roztopionym olejem kokosowym. Dodaj sól i pieprz, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 30 minut. Następnie dodaj sery, nasiona chia, konopi, gałkę. Wymieszaj i zostaw do ostygnięcia.
Ciasto: ciasto rozwałkuj i pokrój na małe kawałki. Nałóż nadzienie, zawiń i sklej brzegi w małe pierożki.
Sos: roztop olej kokosowy i masło w rondlu, dodaj czosnek i szałwię, gotuj 5-8 minut.
Ugotuj wodę w dużym garnku, dodaj sól i gotuj pierożki przez 3-4 minuty. Dodaj do sosu i podawaj posypane nasionami konopi i serem oraz chlebem.
Sernik z wiśniami i białą czekoladą dla wegan, bez pieczenia
Doskonały przepis na święta. W skład wchodzi krem kokosowy (Nutiva Coconut Manna) i nasiona konopi (hemp), a także cukier palmowy i agawa, więc jest dość słodki. Zamiast agawy możesz użyć syropu klonowego. Zamiast cukru możesz użyć daktyle, ale dodaj ich dużo, inaczej ciasto będzie mdłe.
Namocz orzechy przez ok. 8 godzin, odsącz i wysusz. Orzechy będą smaczniejsze i mniej twarde.
Składniki:
Ciasto:
2 ½ filiżanki orzechów włoskich
½ filiżanki daktyli
¼ filiżanki cukru kokosowego (palmowego)
¼ filiżanki prażonych i kruszonych nasion kakao
¼ filiżanki kakao w proszku
¼ łyżeczki soli morskiej
/8 filiżanki nasion konopi (hemp)
Masa:
3 filiżanki orzechów nerkowca (namocz wcześniej przez 2h)
1 filiżanka mleczka kokosowego
¾ filiżanki roztopionego masła kakaowego
¾ filiżanki nektaru z agawy
¼ filiżanki lecytyny w proszku
2 łyżki ekstraktu wanilii
2 filiżanki wiśni bez pestek i pokrojonych na pół
Przygotowanie:
Ciasto:
1. Zmiel orzechy.
2. Dodaj cukier, daktyle, nasiona konopi, kakao w proszku i pokruszone nasiona kakao oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
3. Tortownicę wyłóż papierem. Wyłóż masę i wyrównaj. Ciasto może trochę zachodzić na boki blaszki.
Masa:
1. Zmiksuj dokładnie orzechy nerkowca (odsączone), mleczko kokosowe, sok z agawy, wanilię i lecytynę. Dodaj rozpuszczone masło kakaowe i ponownie zmiksuj.
2. Wylej masę na ciasto.
3. W masę wciśnij 2/3 wiśni. Pozostałymi owocami udekoruj ciasto.
4. Włóż do zamrażarki na kilka godzin, aż masa stężeje. Przechowuj w lodówce.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję