Bioastin Supreme 60 kapsułek Kenay AG
Właściwości:
pomaga utrzymać zdrowy stan stawów i ścięgien
wspomaga oczy
utrzymuje prawidłowe działanie układu odpornościowego
wspomaga właściwy stan układu sercowo-naczyniowego
działa przeciw starzeniowo
wspomaga zdrowy wygląd skóry
chroni skórę podczas kontaktu ze słońcem
zachowuje równowagę oksydacyjną
zwiększa poziomy energii
wspomaga regenerację po ćwiczeniach
BioAstin™ jest najsilniejszym znanym naturalnym przeciwutleniaczem wymiatającym wolne rodniki oraz gaszącym tlen singletowy. Wykazano, że jest on 550 razy silniejszy od witaminy E praz 800 oazy mocniejszy niżCoQ10.
Spośród około 700 znanych karotenoidów, obejmujących beta-karoten, likopen, zeaksantynę oraz luteinę BioAstin Supreme™ jest najlepszy.
To co odróżnia BioAstin Supreme™ od pozostałych to struktura molekularna, która nadaje mu wyjątkowe właściwości biologiczne nie występujące u innych przeciwutleniaczy oraz karotenoidów. Jego struktura rozpuszczalna w tłuszczach pozwala, aby BioAstin Supreme™ połączył się z warstwą tłuszczową zewnętrznej błony komórkowej będącej pomostem łączącym zewnętrzną powierzchnię z wewnętrzną komórki. Jest to charakterystyczna cecha dzięki której BioAstin Supreme™może chronić błonę komórkowa.
Ponadto, BioAstin Supreme™ działa poprzez wiele innych wyjątkowych mechanizmów mających zapewnić szerszy zakres ochrony komórkowej.
Amerykańska Agencja ds. Leków i Żywności (ang. FDA) zbadała i zaakceptowała długą listę właściwości BioAstin Supreme™:
Skład preparatu – zawartość w zalecanej porcji dziennej (1 kapsułka):
•oliwa z oliwek (extra virgin) - 400 mg
•astaksantyna - 6 mg
•luteina - 60 mcg
•witamina A - 39 mcg
•witamina E - 9,9 mg
BioAstin Supreme™ jest zwany "funkcjonalnych antyoksydantem” ponieważ przynosi wiele korzyści wielu ludziom.
BioAstin Supreme™ wymiata więcej typów wolnych rodników niż inne przeciwutleniacze. Bez problemu zwalcza różne rodzaje wolnych rodników lepiej niż inne przeciwutleniacze dostępne an rynku.
Sposób użycia: od 1 do 2 kapsułek dziennie
--------------------------------------------------------------------------------
Oliwa z oliwek (extra virgin) - jak powszechnie wiadomo, wolne rodniki są odpowiedzialne za proces utleniania, a więc starzenia się naszych komórek. Oliwa z oliwek zawiera znaczące ilości przeciwutleniaczy: witaminę E i polifenole o działaniu antyrodnikowym.
Zawiera ona bardzo małe ilości kwasów nasyconych – głównej przyczyny wzrostu poziomu cholesterolu we krwi, jest natomiast bogata zarówno w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają ograniczyć ilość złego cholesterolu bez jednoczesnego obniżania poziomu dobrego cholesterolu.
Luteina - należy do grupy karotenoidów, naturalnych barwników, rozpuszczalnych w tłuszczach. Karotenoidy są produkowane przez rośliny, algi oraz bakterie fotosyntetyzujące. Wykazują działanie przeciw utleniające, są uznawane za tzw. "zmiatacze wolnych rodników". Luteina wchodzi w skład plamki żółtej oka i pełni w niej rolę ochronną przedświatłem UV działając jako przeciwutleniacz.
Astaksantyna – to różowo - pomarańczowy barwnik z grupy karotenoidów, produkowany przez niektóre gatunki alg i nadający charakterystyczny kolor m.in. krewetkom i mięsu łososia. Astaksantyna jest naturalnym antyoksydantem, o silnym działaniu przeciw utleniającym, porównywalnym do witaminy E. Jej działanie jest 10 razy silniejsze niż beta karotenu i ponad 500 razy mocniejsze niż Wit. E.
Ze względu na antyoksydacyjne właściwości Astaksantyny jak i podobieństwo jej budowy chemicznej do luteiny i zeaksantyny odgrywa ona ochronną rolę w chorobach narządu wzroku.