Jest to specjalny proces produkcji, dzięki któremu substancje odżywcze są w pełni przyswajane przez organizm. Zanim jednak wyjaśnimy dokładnie, na czym on polega, przypomnimy kilka informacji z fizjologii, aby łatwiej było nam zrozumieć micelizację.
System transportu substancj w naszym organizmie opiera się "na wodzie", w związku z czym przyswajanie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach (takich jak witamina A, D, E i K) jest utrudnione. Dlatego organizm buduje z dostarczanych mu tłuszczy buduje tzw. micele, do których dołączone są substancje rozupszczalne w wodzie w celu ich wchłonięcia. Wskaźnik wchłoniecia jest jednak niski i wynosi około 30 procent.
Proces "micelizacji" polega na "ekstremalnym rozdrobnieniu" produktu do postaci miceli, a dokładniej - ich najmniejszej postaci, dzięki czemu możliwym staje się wchłonięcie wszystkich substancji odżywczych 5-cio krotnie efektywniej i to bez udziału tłuszczów!
Technologia micelizacji jest wielkim krokiem w przemyśle odżywczym, który ma również swoje dobroczynne działanie prozdrowotne. Wiadomo bowiem, że wiele dolegliwości wynika ze złego przyswajania produktów odżywczych.
Produkty firmy Guardian International mają postać pyłu, w celu przygotowania zalewa się je wodą, co sprawia, że ostatecznie mają postać napoju. Daje im to przewagę w resorpcji nad wszystkimi produktami występującymi w postaci tabletek, kapsułek, czy drażetek, czyniąc proces przyswajania łagodnym i bardzo wydajnym.
W przypadku wyczerpania fizycznego i w profilaktyce nowotworowej, u osób o niskiej hemoglobinie 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej na 1/2 szklanki letniej wody z miodem gryczanym. Profilaktycznie dorośli 1 raz dziennie po 1 łyżce stołowej na 1/2 szklanki dowolnego soku.
1 raz dziennie 1 łyżeczka na 1/2 szklanki mleka lub dowolnego soku. Można go pić jako chłodnik z kwaśnym mlekiem, maślanką lub dowolnym jogurtem. Smakuje również na gorąco jako instant, z dodatkiem soli, koperku i pieprzu.
Przeciwwskazania stosowania Beta Cruenta Plus
Alergia na buraka i/lub aronię.
Skład Beta Cruenta Plus:
Liofilizowany burak ćwikłowy i owoce aronii, zmielone na pył do postaci micelarnej, maltodekstryna.
Produkt spożywczy
Produkt niemodyfikowany genetycznie
Produkt naturalny - Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów
Wyprodukowano w UE dla Guradian International
ul. Lubuska 14
66-016 Płoty
Źródła informacji o działaniu warzyw i owoców zawartych w Beta Cruenta Plus
Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.
-
"Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996
-
"Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005
-
"Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001
-
"Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001
-
"Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997
-
www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm
-
www.medycyna.linia.pl/miod.html
-
www.parda.w.interia.pl/029.html
Informacje o produkcie Beta Cruenta Plus znajdują się również na blogu producenta
http://guardian-intenational.blog.pl/2013/10/08/beta-cruenta-plus