Podstawowym składnikiem B17 APRICARC są mielone suszone pestki moreli zawierające aktywny składnik witaminy B17 (znany również jako Letril lub Amigdalina). Została ona odkryta w 1950 roku przez amerykańskiego chemika Ernesta Krebsa i obecnie jest obiektem zainteresowania onkologów na całym świecie. Innym składnikiem B17 APRICARC są grzyby Reishi oraz owoce Rokitnika.
Witamina B17 spożywana była przez naszych przodków w dużych ilościach jako naturalny składnik gryki, prosa, grochu, fasoli, gorzkich migdałów, nasienia lnu i sezamu, które na przestrzeni lat praktycznie zostały wyparte z obecnego jadłospisu.
Najwięcej witaminy B17 występującej w naturalnej postaci znajduje się w właśnie w pestkach moreli.
Dawkowanie B17 APRICARC :
1-2 kapsułki dwa razy dziennie przed jedzeniem. Można połykać w całości popijając wodą lub zawartość kapsułki rozsypać do jedzenia lub do picia. Stosować od 1-3 miesięcy.
Skład:
1 kapsułka zawiera 400mg substancji zmieszanych B17 APRICARC, proszek z mielonych morelowych pestek, proszek z suszonego płodu Rokitnika, proszek liofilizowanego Reishi , proszek z boczniaka i oliwy z jąder moreli bez innych domieszek.
Substancje czynne w 4 kapsułkach:
Betaglukan- 275,52mg
Morelowe pestki z zawartością witaminy B17 (letril) w naturalnej postaci 640mg
Wartość odżywcza B17 APRICARC (g/100g)
Właściwości energetyczne kj/kcal/100mg 1026,2/244,4
Białka 12,3
Sacharydy/ cukry 7,8
Tłuszcze 18,5
Błonnik 54,2
Gluten (mg/100g suchej masy) <1,2
Sucha masa 95,8
Produkt nie jest odpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących – nie zaleca się stosowania tego produktu . Produkt przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie należy przekraczać dziennej porcji. Przechowywać w suchym miejscu do 25°C. Produkt nie może stanowić substytutu (zamiennika) zróżnicowanej diety. Kapsułkę należy spożyć zaraz po wyjęciu z opakowania.