Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C ile kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli zawiera tyle witaminy C ile 14 litrów soku pomarańczowego.
Co zawdzięczamy WITAMINIE C?
• podnoszenie odporności organizmu (szczególnie w okresach przeciążenia fizycznego),
• skrócenie czasu trwania infekcji,
• ułatwione gojenie się ran,
• hamowanie tworzenia się sińców, powstawania krwotoków i krwawień dziąseł,
• ochronę organizmu przed wolnymi rodnikami
• poprawę wydolności fizycznej organizmu,
• ochronę antywirusową,
• ... i wiele innych.
Stosowanie:
acerolę dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem odżywczym. Łatwo rozpuszcza się w płynach.Stosować ok. 1-2 łyżeczki dziennie.
Sposób przechowywania:
przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję